fredag 11 april 2014

Farmens Ekovaror i Gnarp


I byn Grängsjö i Gnarp ligger Innigår´n. Det är lätt att hitta, ligger precis vid "stora" vägen.
Här finns en gårdsbutik som har lite smått och gott, men farmförallt säljs här Farmens ekovarors kött.

Här, bakom butiken, går djuren med en fenomenal utsikt över vattnet. Nu när våren har kommit så njuter dom av solen.
På gården finns djur av raserna Angus, Simmentaler och Carolais. I fjol hade de 120 kalvningar.
Här ligger dom och lapar sol i den varma halmen.


Det är Åsa Wassberg-Englundh driver Farmens ekovaror och även Hästfarmen i Gnarp tillsammans med sin man Björn. När vi kommer på besök så är de i full fart med att stycka. Här ser vi en fina bitar med högrev, fransyska och ryggbiff.

Farmens Ekovaror är certifierade i SMAK, vilket betyder att kontroller görs varje år på produktionen och djurhållningen. Nu är djuren utspridda på olika gårdar i Gnarp, de går ca 30-35 djur tillsammans. det är lagom tycker Åsa, då mår de som bäst. Allt foder odlar de själva och de enda som tillsätts där är mineraler.
Det går finfint  att beställa Köttlådor med det ekologiska köttet. Ring på 070-6085129.
Det går även bra att beställa andra detaljer till middagar och fester.

Farmens ekovaror skickar djuren till slakt på Delsbo slakteri, men sen sker styckning och hängmörning här i Gnarp.
Dom här fina entrecoterna hängmöras i  upp till tre veckor. 

I butiken finns lite smått och gott. Ibland kan man hitta Götes goda Segkakor. Goda som attan , helst lite varma med smält smör och ost. Även ostkaka, leverpastej och pölsa finns i butiken ibland. det gör också egna hamburgare! perfekt till grillsäsongen.
Och här finns också  Olof Viktors goda Musli, skorpor och marmelader . Inte så vanliga  här i våra trakter. Men hit till Gnarp har dom hittat minsann.  Jag provade att smaka vallkorven som var väldigt köttig och god.
De har fått Centerpartiet i Gnarps miljöpris 2011 för deras arbete med ekologiskt och närproducerat samt förädling. Och Naturskyddsföreningens Nordanstigs Miljöpris 2010, för hållbar ekologisk utveckling för bevarande av biologisk mångfald i odlingslandskap. 
Farmens Ekovaraor finns på FB. Gilla och få alla nyheter!https://www.facebook.com/pages/Farmens-Ekovaror/296855660332830Vill man äta i Gnarp så finns en restaurang som köper kött från Eko Farmen, den heter Berggårdens Gästriveri och ligger på Armévägen 3 i Gnarp. http://berggarden.dinstudio.se/

I Njurunda hittar du köttet på Ica Supermarket, förpackat i gröna tråg!

Avslutningsvis kommer här även några bilder på Åsas fina hästar och får!


Kul på sommarlovet!  KOSAFARI. Då får man åka hövagn med bänkar bakom traktorn. Vill man vara med på det så får man ringa och beställa eller höra när det är turer inplanerade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar