Här är Maria med en liten killing. |
Dom hade det jättefint i ett alldeles nybyggt stall. |
Hej sötnos! |
Delikatesser från gården, rabarbermarmelad, färskost på getmjölk och ölkorvar. Bara att hugg in och njuta. |
Mmmm, här tronar en källarlagrad Vit Caprin som är en vitmögelost. Just denna var lagrad i 6 månader och var mild, krämig och jättefin. Tunnbröd, getost och rabarbermarmelad var en grym kombo! |
Ölkorv på getkött och kryddor. Inget mer. Så ska en korv vara. Inga konstigheter. |
Maria fick en liten skörd av olika ägg från bla Hedemora höns och det stora vita kommer från gårdens ankor. Riktiga påskägg!!! |
Gårdens glada och kaxiga ankor stuffar omkring på gårdsplan. |
I bikuporna är det dock lugnt och stilla ännu.... |
Men vill man köpa honung så finns det både naturell och med lime. Även med ecalyptus som lindrar vid förkylning. Lite honung till den smakrika getosten är också ett tips! |
Fina getskinn att sitta på i vårsolen. |
Vallhunden Tildri softar på trappan, nu bryr han sig inte om mig längre när han förstått att det inte blir någon lek idag. Antar att han tyckte att jag var tråkigt främmande... |
Och kärlek- det verkar finnas här på gården... |
Dom där små lurviga därborta är highland kossorna. Med denna bild säger jag hej då till gården Lars Pers och Maria Brook. Tack för att jag fick komma och hälsa på. Vill ni ha mer info så besök deras hemsida www.larspers.se Här kan du köpa deras produkter: Jenny & Maud i Brukshandelshuset i Gysinge Kafé Nyfiket, Gysinge Diléns Saluhall, Valbo Gävleborgssmak, Gävle Cajsas Skafferi, Sandviken Tidernas Producenter |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar