Längs det som kallas Jungfrukusten ligger Mellanfjärden och restaurangen Sjömärket. Man åker genom det vackra kuperade landskapet i Jättendal och kommer fram till kusten. |
Ronny Martinsson, kock på Sjömärket, hälsar välkommen utanför restaurangen. |
Här spisas det goda fiskrätter på bryggan precis vid vattnet. |
En solig och fin dag som denna är det nästan fullt på uteserveringen. Det går bra att lägga till med båten precis vid restaurangen. |
Här ser ni maffiga räksmörgåsen som väntar på att bli uppäten! |
|
Strömmingsflundror med anjovissmör, rårörda lingon och potatispuré på väg... |
Fullt med fisk finns på menyn, röding, sik, strömming lax... men det finns kött också. Jag hängde med in i köket och lyckades fånga en fint stekt oxfilé... |
som serveras med rödvinssky, klyftpotatis och getostcreme. |
Inne i köket hittade jag också deras egna inlagda rullströmming är en delikatess efter originalreceptet från damen nedan: |
Före eller efter maten kan det vara gott med smakrika lokala ostar med hemkokta marmelader. Det hårda brödet kommer från Nybergs på berget i Bjuråker. |
Boka bord och läs mer om Restaurangen och hela mellanfjärden på: http://www.mellanfjarden.se/show/object.asp?oid=5&lng=
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar