Välkomna till Skärså utanför Söderhamn. De stänger för säsongen den 1 september. Så nu är det sista chansen i helgen. Sen får man vänta på julborden... |
När man kommer fram till Skärså så får man parkera en bit från restaurangen men det är en kort promenad, och som ni ser, lätt att hitta, bara att följa fiskegubben. |
Krögaren Stefan Svanberg tar upp beställning på uteserveringen av tre hungriga herrar som spetsat in sig på strömmingen den här eftermiddagen. |
Maffiga räkbakelser på väg... |
Jag valde stekt torskrygg med pepparrot och skirat smör. Den var i min smak perfekt stekt och trillade ner på tallriken i skivor.
|
På Albertina får man skala potatisen själv. De tycker helt enkelt att det blir godare smak på potatisen på det viset. Bara att be om mer om det skulle ta slut i skålen! |
Många familjer har under årens lopp firat födelsedagar och jubileum härute. |
Vill du ha lite koll menyn innan du åker hit så finns de på www.albertina.se under menyer. Om du gillar vegetariskt så finns det hemmagjorda morotsbiffar med västerbottencreme och hallumiost. Och vill man "bara" ha en smörgås så kan du få både flundra eller valfri lax. |
Albert ligger mittemot Albertina, och som ett fint gammalt par står de bredvid varandra. Inne på Albert finns det en hel del fint hantverk och lite lokala matvaror som honung mm
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar