![]() |
| Gästerna satt vid bord döpta efter länets kommuner. |
![]() |
| Ätbara bordsdekorationer gjorda av Hedvigs Trädgård i Gävle. |
![]() |
| Hela den fina menyn! |
![]() |
| Som välkomstdrink blev det en Sensommardröm med havtornsjuice från Sunnanåker och med Havtornsgin från Tevsjö Destelleri och lite mousserande fläder på toppen. |
![]() |
| Förberedelser i köket med förrätten, Gästriketapas. |
![]() |
Gästriketapas tallriken: Tre charkprodukter från Diléns saluhall Kycklinglevercréme från Ockelbo kyckling med inkokt höstäpple från slottsträdgården Slottsknäcke med hemkärnat örtsmör och en Ärtpesto med Bockhornsklöverost |
![]() |
| Lamm från Fåraherdens lammprodukter i Hälsingland till varmrätt. En duo på lättstekt lammfilé och långkok av bog som ni ser här ovan, det doftade ljuvligt kan jag lova! |
![]() | ||
Patricia Kronbäck och Mikael Aprili lägger varmrätten med Yasmine.
![]() |
![]() |
| Köttet serverades med en timjan och kantarellmacarone, persiljerotspuré samt rödvinssås kryddad med rostad vitlök. |
![]() |
| Som dryck till middagen serverades bla Jädraöl, Trädgårdspilsner. |
![]() |
| En mellanrätt med Ost Karl-Gustaf och rostad Högbolimpa med marmelad på chili och röda vinbär. |
![]() |
| Här ligger Mackmyratryfflarna och väntar på att få pryda desserten. |
![]() |
| Café Sarria-mousse göts i formar och pudrades med choklad. |
![]() |
| Hela desserten med lingonsirap, havtornspuré och en liten ätbar blomma. |
![]() |
| Sen blev det kaffe i salongen, kaffebordet är dukat och klart med avec och bakelse Estelle. Sissie, Yasmine och Lennart står beredda att servera whisky från Mackmyra och punch från Tevsjö. |
![]() |
| Petite four "Estelle" |
![]() | ||||
| Här är alla gästerna som var bjudna från Gävleborgs län hemma hos vår Landshövding Barbro Holmberg på Gävle Slott.
|























Inga kommentarer:
Skicka en kommentar